Centered Riding

Centered Riding ®foto6-vk2

Wil je werken aan je houding en balans te paard dan kun je kiezen voor Centered Riding. Welke discipline je ook rijdt, je kunt Centered Riding altijd toepassen om meer in harmonie te leren rijden. Zowel jijzelf als het paard zullen meer ontspannen worden en daardoor leer je met een zachte hand in een goede verbinding met je paard te rijden.

Sally Swift (grondlegster Centered Riding) heeft vier basisprincipes voor het rijden onderscheiden:

De vier uitgangspunten van Centered Riding® zijn:

  • Zachte ogen: door niet te focussen maar juist alles op je heen te zien, vergroot je je fysieke en visuele bewustwording en ben je in staat om je lijf beter te voelen.
  • Ademhaling: door diep adem te halen, verbeter je je houding, wordt je ontspannen en verhoog je je energie.
  • Centreren: door te leren rijden vanuit je balanscentrum (net onder je navel), ga je stevig en toch ontspannen dieper in je zadel zitten. Door zelf in balans te zijn, zorg je ervoor dat je paard jou niet in balans hoeft te brengen en kun je gecontroleerd en in harmonie samen bewegen.
  • Bouwstenen: door oefeningen te doen die alle onderdelen van je lichaam op de juiste plek te zetten vergroot je je balans en zit je recht op zodat je mooi mee kan bewegen met je paard.

Naast de vier basisprincipes onderscheidt Sally Swift nog het belang van het “aarden”, het gevoel van verbinding met de grond onder je voeten, en van de duidelijke intentie: weten wat je wilt en dat op een vriendelijke maar gedecideerde manier uit kunnen dragen.

Om een afspraak te maken of voor informatie: klik hier

logo
Voor meer informatie over Centered Riding: www.centeredriding.org .

Ellen is gecertificeerd Centered Riding® instructeur level 1 en volgt alle updates.