Zitles

ZitlesĀ 

been-liggingHippisch SportOefentherapeut Ellen Veenhuizen is tevens centered ridingĀ® en freestyle instructeur. Hierdoor is het ook mogelijk om zonder lichamelijke klachten je houding te laten analyseren en samen te bespreken wat je sterke en zwakke punten zijn.

Door diverse oefeningen wordt je bewust van je houding en beweging op je paard. Met advies, tips en oefeningen (op het paard en op de grond) wordt je zithouding beter. Zowel jij zelf als je paard zullen merken dat het beter voelt.

Als je last hebt van spanning of verkramping op je paard kan dat met oefentherapeutische begeleiding vaak helemaal verholpen worden.

Zitles wordt voor alle niveaus aangepast. Ben je een wedstrijdrijder die niet verder komt door je houding? Met gerichte oefeningen lukt het vaak wel om meer punten te halen.

Een paar individuele lessen kan ook het rijden op de manege verbeteren waardoor je ook andere paarden kunt gaan berijden of in een hogere groep kunt komen.

Leren rijden?

Ook als je nog nooit hebt gereden en je wilt graag leren rijden maar dan wel met veel uitleg en een goede houding is dat ook mogelijk. Er wordt dan een paard gehuurd op op de Prinses maxima Manege of Zorgboerderij Blommendal.