Therapeut

Ellen Veenhuizen-Ruitenbeek  

Vanaf mijn afstuderen als oefentherapeut Cesar heb ik veel met kinderen en jongeren gewerkt met uiteenlopende diagnoses en hulpvragen. Later is de praktijk uitgebreid met volwassenen. Ik blijf het boeiend en uitdagend vinden om mensen te begeleiden naar een bewegingspatroon waar iemand zich beter bij voelt, en in te spelen op de vragen die er leven.

Begonnen met dressuur rijden, later boogschieten te paard en Western rijden. Sinds 2021 heb ik mijn 2 paarden aan huis tegenover NP De Hoge Veluwe, waardoor buitenritten elke keer weer bijzonder zijn.

Door het paardrijden ben ik er achter gekomen dat ruiters met een lichamelijke klacht of beperking niet altijd de juiste begeleiding krijgen in het verbeteren van hun houding. Het geven van gerichte oefentherapie aan ruiters kan dan een goed hulpmiddel zijn om klachten te verminderen en (weer/meer) plezier in het paardrijden te krijgen. Scoliose en andere rug- en bekkenklachten hebben mijn speciale interesse maar in het verbeteren van zit op alle vlakken geeft vaak een enorme verandering van het bewegen van ruiter en paard.

Het is bij RuiterSportief (onderdeel van CesarAmersfoort) mogelijk om klachten of problemen die ontstaan tijdens of door het paardrijden te behandelen. Dit kan in de praktijk in Amersfoort, Hoenderloo, op zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg en/of op locatie.